Obecnie trwa moda na zdrowe odżywianie. Niestety nie każdy może się pochwalić idealnym menu. Część z nas na to nie stać, a część z nas nie wierzy w dobro płynące z odpowiedniego jadłospisu. Oczywiście każdemu z nas służy co innego, więc warto wybrać się do specjalisty i zasięgnąć porady. Jeśli jednak chociaż w stopniu minimalnym chcemy w żywieniu coś zmienić, warto sięgnąć po produkty, które wpływają pozytywnie na organizm człowieka. Co to za artykuły spożywcze? Myślę, że książka Zdrowie zaczyna się na talerzu odpowie na to trudne pytanie. Bo jeść mądrze nie znaczy drogo, czy dużo i o tym ciągle należy pamiętać.
Publikacja zawiera opis 200 artykułów spożywczych, które każdy z nas zna doskonale, je regularnie, ale także po które sięgamy okazjonalnie. Mnie taki spis bardzo się przydał, bo z pewnością pomógł udoskonalić menu. Teraz mój jadłospis wygląda trochę lepiej, ale to przynajmniej jakiś maleńki kroczek w stronę zdrowego odżywiania.
Książka pozwala nam skomponować swoje posiłki tak, by dostarczały organizmowi jak największych korzyści. Dlatego każdy produkt został opatrzony informacją dotyczącą jego kaloryczności, zawartości cukrów, białek, tłuszczów i węglowodanów. Dla dbających o dietę to przecież bardzo istotne wiadomości. Czasem nie spodziewamy się, że w tak maleńkim warzywie czy owocu, drzemie takie bogactwo dobroczynnych składników.
Książka Zdrowie zaczyna się na talerzu została odpowiednio podzielona. Odszukanie konkretnych informacji nie jest więc trudne. Ja mam książkę w kuchni, położoną w widocznym miejscu. Przy jej pomocy tworzę całotygodniową listę zakupów. Teraz przynajmniej wiem co kupować, by żyć lepiej. Uwierzcie mi, nawet drobne zmiany w menu wpłyną pozytywnie na wasz nastrój.
Uważam, że jedzenie powinno być przyjemnością, a nie tylko koniecznością i potrzebą organizmu. Książkę od wydawnictwa Jedność oczywiście gorąco wam polecam. Jest pięknie wydana, z wartościową treścią.
Tytuł: Zdrowie zaczyna się na talerzu. 200 najzdrowszych pokarmów
Autor: Jean-Marie Delecroix
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: miękka
Liczba stron: 448
Publikacja zawiera opis 200 artykułów spożywczych, które każdy z nas zna doskonale, je regularnie, ale także po które sięgamy okazjonalnie. Mnie taki spis bardzo się przydał, bo z pewnością pomógł udoskonalić menu. Teraz mój jadłospis wygląda trochę lepiej, ale to przynajmniej jakiś maleńki kroczek w stronę zdrowego odżywiania.
Książka pozwala nam skomponować swoje posiłki tak, by dostarczały organizmowi jak największych korzyści. Dlatego każdy produkt został opatrzony informacją dotyczącą jego kaloryczności, zawartości cukrów, białek, tłuszczów i węglowodanów. Dla dbających o dietę to przecież bardzo istotne wiadomości. Czasem nie spodziewamy się, że w tak maleńkim warzywie czy owocu, drzemie takie bogactwo dobroczynnych składników.
Książka Zdrowie zaczyna się na talerzu została odpowiednio podzielona. Odszukanie konkretnych informacji nie jest więc trudne. Ja mam książkę w kuchni, położoną w widocznym miejscu. Przy jej pomocy tworzę całotygodniową listę zakupów. Teraz przynajmniej wiem co kupować, by żyć lepiej. Uwierzcie mi, nawet drobne zmiany w menu wpłyną pozytywnie na wasz nastrój.
Uważam, że jedzenie powinno być przyjemnością, a nie tylko koniecznością i potrzebą organizmu. Książkę od wydawnictwa Jedność oczywiście gorąco wam polecam. Jest pięknie wydana, z wartościową treścią.
Tytuł: Zdrowie zaczyna się na talerzu. 200 najzdrowszych pokarmów
Autor: Jean-Marie Delecroix
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: miękka
Liczba stron: 448
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz